Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/uzunyalitim/magaza.uzunyalitim.com.tr/catalog/controller/extension/module/ocinstagram.php on line 31Notice: Undefined variable: instagrams in /home/uzunyalitim/magaza.uzunyalitim.com.tr/catalog/controller/extension/module/ocinstagram.php on line 45 Yalıtım Dergisi Röportaj
Yalıtım Dergisi Röportaj

Yalıtım Dergisi Röportaj

Yalıtım sektöründe uzun yıllar profesyonel olarak görev yapan Bulut Uzun tarafından kurulan Uzun Yalıtım, kısa sürede önemli yol kat etti. İZODER'e üye olan ve 3. İstanbul Konut Projesi gibi önemli bir projenin yalıtım malzemeleri tedarikçisi olan firmanın hedefinde ise e-ticaret var...

Bulut Uzun, uzun yıllar profesyonel olarak görev yaptığı yalıtım sektöründe yakından tanınan bir isim. 2018 yılı başlarında profesyonellik kariyerine nokta koyan Bulut Uzun, Temmuz ayında, yalıtım malzemeleri tedariği hedefiyle yola çıkan Uzun Yalıtım'ı kurdu. Durgun yaz döneminin ardından son iki ayda faaliyetlerini hızlandıran Uzun Yalıtım, 3. İstanbul Konut Projesi gibi önemli bir projenin yalıtım malzemeleri tedarikçisi oldu. Geçtiğimiz günlerde İZODER üyeliğini de tamamlayan firmanın hedefinde e-ticaret yoluyla ihracat yapmak var.

Sektörde 16 yıldır profesyonel olarak yer aldığını belirten Bulut Uzun, Uzun Yalıtım'ın kuruluş sürecini, "Ben aslında profesyonel hayata devam etmek niyetindeydim. Ancak biraz da sektörde beni tanıyan, seven insanların yönlendirmesi ve teşviki ile Uzun Yalıtım'ı Temmuz ayında kurdum. Yine sektörden gördüğümüz destekler sayesinde de kısa sürede, ortalama bir bayi cirosunun üstünde ciro yapar hale geldik." sözleriyle anlatıyor.

Uzun Yalıtım'ın sadece satış yapmak amacıyla kurulduğunu sözlerine ekleyen Bulut Uzun, “Ancak, uzun yıllardır sektörde olduğum için iyi tanıdığım çok sayıda yalıtım ustası var. Büyük değil ama ufak çaplı uygulama projeleri geldiği takdirde uygulama da yapabileceğimizi düşünüyorum. Asıl hedefimiz ise e-ticaret. Bunun için altyapımız oluşturuluyor, sitemiz yapılıyor. E-ticarette, özellikle ülkemizin ihtiyacı olan ihracata yönelik çalışmayı istiyorum. Bu konuda ufak tefek görüşmelerim de başladı. Afrika, Bulgaristan, Kuveyt, Katar gibi ülkelerde bağlantılarım vardı zaten. Bu bağlantılarla iletişime geçtim. Altyapımız ve sitemizi tamamladıktan sonra bu girişimleri e-ticaret üzerinden yürütmeyi, böylece bütün dünyaya açılmayı istiyorum." diyor.

Uzun Yalıtım'ın ürün grupları ve bayiliğini yaptığı firmalardan da bahseden Bulut Uzun, şöyle devam ediyor: “Beni herkes ısı yalıtımcı olarak bilir. Ancak Uzun Yalıtım olarak sadece ısı yalıtımı değil; su, ses, yangın yalıtımı gibi her türlü yalıtım malzemesi ve son kat olarak da inşaat boyaları ile sektöre ürün tedariği sağlıyoruz. Ağırlıklı olarak 5 firmayla çalışıyoruz. Şirketi ilk kurduğum dönemlerde kendi markamı kurmam yönünde telkinler de oldu, ama ben bunu istemedim. Çünkü çok değerli markalarımız var ve bana bu değerli markaların ürünlerini satmak daha doğru geliyor."

"Şu an ağırlıklı olarak çalıştığımız markalardan biri, Türkiye'de birçok ilki yapan 54 yıllık köklü Halimoğlu firmasının Fasarit markası. Yalıtımla ilgili ne ararsanız Halimoğlu'nda standartların üstünde kalitede bulabiliyorsunuz. İnşaat boyalarında da yine Halimoğlu ile çalışıyoruz. Bir diğer firmamız ise her zaman büyük bir takdirle izlediğim Entegre firması. Bu iki firma da tamamen yerli ve millidir ki, bu da benim için önemli bir detay. Su yalıtımı ve teknik detaylarda Grada Yapı Kimyassalları ile çalışıyoruz. Çok kaliteli ve farklı teknik çözümler sunabilen bir firma. Dübel, file, köşebent gibi aksesuarlarda yine çok saygı duyduğum Star Plastik firması ile çalışıyoruz. EPS’de ise Austrotherm firmasıyla çalışıyoruz."

"Şu anda Bahçeşehir’de devam eden en büyük konut projelerinden biri olan 3. İstanbul projesinin tedarikçisi olduk. 4 etaptan oluşan projenin birinci etabının tedariğini veriyoruz. Boyalarını da vermeye başladık, oldukça hızlı giden bir proje. Onun haricinde Trabzon'a satışlarımız başladı, bayilik anlamında sürekli levha satışımız var. Antalya zaten ilk siparişimizi aldığımız bölge. Bunun d yanında İzmir'e satışlarımız var. Bu şehirlerde de bayilere satış yapıyoruz. Keza İstanbul’da da birkaç tane bayimiz var. Çalıştığımız firma kısıtlamadığı sürece tüm Türkiye'ye satış yapıyoruz."

"Ofisimiz Ataşehir'de. Doğu Anadolu'da sahada bir arkadaşımız var. İzmir'de bir arkadaşla anlaşmak üzereyiz, orada da bir saha personelimiz olacak. Sadece ofis olarak kalmak istemiyoruz, depo olarak da birkaç yer bakmaya başladık. Biraz daha toptan satışa yönelmeyi planlıyoruz."

"Şu anda ekonomik şartlar nedeniyle sektörde bir durgunluk var. Birçok proje bekliyor. Yürüyen 2-3 projeden bir tanesinin tedariğini biz yapıyoruz. Hedefimiz uygulamacı arkadaşlara mal tedariğinde bulunmak ama bundan ziyade bugüne kadarki bilgi birikimimizi onlarla paylaşmak istiyoruz."

"52 yaşındayım, bugüne kadar hep müşteri odaklı çalıştım. Burada da bu anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz. En büyük hayalim biraz önce de söylediğim gibi e-ticaret. Türkiye'de çok kaliteli malzemeler üretiliyor. Bu malzemelerin yurtdışına satılmaları çok önemli, ülkemizin buna ihtiyacı var. Özellikle yalıtım malzemelerinde ihracat kolay değil ama ben yapabileceğimize inanıyorum. Çünkü bunu başaran gizli kahramanlar var bu ülkede."

"Yalıtım sektörü kendine has dinamikleri olan bir sektör. Bir kere çok uzun vadelerle çalışılıyordu. Kurların artması maliyetleri yükseltti. Kurların yanı sıra hammadde fiyatları da döviz bazında yükseldi. Bunun yanında Türkiye döviz kurlarındaki bu dalgalanmalar sebebiyle riskli görüldüğü için hammaddeciler vadeleri de çektiler ki bu da gizli bir zam olarak düşünülebilir. Dolayısıyla zor bir geçiş sürecini yaşıyoruz. Tabi ki büyük kayıplar olacak ancak 24 aya varan vadelerin 80-90 günlere çekilmesiyle sektör biraz daha disipline olacaktır. Zaten doğrusu budur ve buna da alışacağız."

"Şunu özellikle belirtmek istiyorum: Uzun Yalıtım'ı kurduğum dönemde de öncesinde de sektörden büyük destek gördüm. Sizin vasıtanızla herkese teşekkür etmek istiyorum. Yine yalıtım sektöründe çalışmaya devam ediyorum ve yalıtım sektörünü büyütmek için elimden geleni yapacağım."